Ta en paus från skärmen

Att spendera sin tid framför YouTube eller på sociala medier är en stor del av mångas liv. Tack vare den enkla tillgången till komik på nätet kan vi få underhållning när och hur vi vill. Förutom att många ser på videos på internet och sociala medier är det också många som spenderar sin tid framför datorn eller telefonen för att redigera och klippa sina videon som de sedan lägger upp på sina kanaler. Oavsett vad du som läser detta kan känna igen dig i så kan det vara nyttigt att ta en paus från skärmen. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du med enkla medel kan göra dig fri från skärmar, åtminstone för en stund.

På uteplatsen

Om det är bra väder finns det inte något bättre än att spendera sin tid utomhus. Om du har turen nog att ha en egen trädgård, uteplats eller en balkong kan du få en avslappnad stund utan skärmar. Ifall du redan har en balkong eller uteplats som du inte använder för att du inte trivs är det största tipset att göra det mer trivsamt. Du kan köpa enkel inredning för att göra platsen mer trevlig att vistas på. Du kan till exempel köpa en balkongmatta till din balkong, kuddar och dynor till sittplatserna, ett bord och en belysning som lyser upp på kvällen. Något annat som kan göra uteplatsen ännu mer trivsam är växter. När du har gjort iordning din uteplats kan du koppla av utan skärmen på det sätt som passar dig. Till exempel genom att jobba på din solbränna, läsa en bok eller umgås med någon du tycker om.

Gå ut

Men eftersom att alla inte har tillgång till en trevlig uteplats eller en balkong kan det vara en bra idé att gå ut. Genom att ta en promenad, en springtur eller bara njuta av naturen kan du vila hjärnan från skärmar en stund. Många använder sig av sina hörlurar och lyssnar på musik, podcasts eller ljudböcker när de exempelvis promenerar för att få underhållning. Men du kan också fråga någon du känner om de vill göra dig sällskap. Om du inte vill spendera din tid i naturen kan du ta dig utanför hemmet och in till stan. Där kan du fika eller gå i butiker. Huvudsaken är att du gör något annat än att sitta inne framför datorn eller stirrar in i mobiltelefonen.