De roligaste sajterna på nätet

Ett skratt förlänger livet brukar man säga och om det stämmer kan du komma långt om du besöker några av de humorsidor på nätet som finns till förfogande för alla skrattglada människor. Det är lätt att hitta bra humor på nätet men behöver inte alltid vara den säkraste vad gäller IT-säkerhet, därför är det bra att ta förnuftet tillfånga även när du letar efter bra humor på nätet. De sajter vi kan tipsa om är fem sajter som garanterat kommer ge ett gott skratt och vem vet – kanske förlänger det livet?

  • Skrattnet – en svensk humorsajt som innehåller tre slags humorkategorier: Texter, videor och bilder. Alla dessa sammantaget kommer ge dig timvis med skrattarbete vid skrivbordet. Du får bara hoppas att chefen inte kommer på dig. Videorna är länkade Youtube-klipp som är säkra att öppna och titta på. Bilderna är riktigt roliga praktiska skämt och pruttsur sarkasm som hör hemma i den nakna pistolen-serien. En människa som kan gapa så stort att det skulle kunna göra distriktstandvården oroliga och säkerligen ha svårt att avgöra diagnos. Perfekt vid tillfällen då du absolut inte har någonting annat vettigt i hela världen att göra. Just då, men bara då får du besöka denna sajt.
  • Cheezeburger.com – en engelsk webbsajt med fokus enbart på det trendiga internetfenomenet Memes. Memes är bilder med roliga texter tillagda som ofta börjar med ”when you…”. Som ska anspela på sarkasm där bilden associeras med en specifik situation. Dessa Memes har spridits som en löpeld via sociala medier och trenden verkar inte sakta av. Roliga är de i alla fall.
  • Engrish.com – en hel sajt tillägnad engelskskrivna tabbar, ofta från Asien. Bilder på böcker i undervisning av engelska språket där det står ”Ehglish” eller ”youy guide to great Writing”. Där stavningen verkligen sticker ut eller en asiatisk restaurang vars engelska översättning blev ”Toilet”. Det måste verkligen locka många kunder. Eller ett paket shushi ingefära med inskriptionerna ”Rear good for your taste”, med meningen ”Väldigt god smak”. Men, men om de bara hade ägnat lite extra tid att kontrollera språket. Visar på vad några välanvända minuter ägnade åt korrekturläsning kan undvika missförstånd.
  • Funny or die – humor så svårtyglad att det finns risk för dödsfall (om man ska tolka namnet). ”Skämt å sido” – denna sajt är faktiskt lite seriösare eftersom de skriver hela artiklar kopplade till sin humor. Ta som exempel en artikel som tar upp hur skrämmande Will Smith ser ut som anden i Disneys nya filmatisering av Disneyklassikern Aladdin från 1993. Inte nog med att han är blå som anden i tecknade filmen – somliga kan få en obehaglig känsla av blotta synen av hans karaktär. Mer än så har de politisk humor och kändishumor och en egen Youtube-kanal där de regelbundet lägger upp sketcher och andra roliga videor.