Funny or Die

Happy young man and woman using tablet PC. Mixed race teenage couple using digital tablet smiling while lying on sofa at home.

Komikerna och skådespelarna Will Ferrell, Adam McKay och Chris Henchy skapade internetsidan Funny or Die 2007 genom sitt produktionsbolag Gary Sanches Productions. Idén var att lägga upp roliga videoklipp med kända komiker. Det stora och välkänd tv-produktionsbolaget HBO, som bland annat producerar serier som Girls och Game of Thrones, gick år 2010 in som delägare av Funny or Die, i samband med detta skapades även en tv-serie som hade premiär i februari 2010. Sidans namn kommer av att användarna får rösta på bilder som de tycker om, de som är roliga får stanna kvar och blir ”funny”, de som inte får lika många röster åker ut och få dö, ”die”.

The Landlord var först ut

Den allra första videon som las upp den 31 januari 2007 på sidan var The Landlord och föreställer Will Ferrell själv. Han filmas när han svär och dricker en två år gammal öl, klippet som har setts av över 80 miljoner människor, är roligare än det låter. När en video har röstats på 100 000 gånger och fått en rankning som ”funny” från minst 80% av de som röstar blir filmen ”immortal”. Det betyder att videon alltid kommer att stanna kvar på sidan. Vill du hellre se en långfilm rekommenderas ett Fulländat drama om dem som såg kraschen komma i The Big Short.