Hipphipp!

HippHipp! är en serie humorprogram som gått i Sveriges Television. Det är de berömda komikerna Anders Jansson och Johan Wester som skapat dem. Genom programmen HippHipp har de föreställningar, som Anders Jansson och Johan Wester skapade, gått från att vara lokala till nationella. Spridningen av Lundahumorn skedde från början genom TV-mediet och DVD:er. Numera har programmen gått virala. Inte minst på grund av spridningen av sketcher och delar av programmen på sajter som YouTube.com.

Från Jalla Jalla till HippHipp
I en gammal lagerlokal framfördes föreställningen En överdos kaffe år 1996. Föreställningen spelades i Lund. De ledande rollerna innehades av Johan Wester och Anders Jansson. Då och där föddes stjärnorna Tiffany Persson och Kaj-Åke Kajan Hansson. Två år senare kom det en uppföljare. Spelplatsen denna gång var Folkparken i Lund. Föreställningen hette Denna penna bensin. Här såg ytterligare en karaktär dagens ljus – Itzhak Skenström av ca 8 000 personer. År 2000 spelade parhästarna Anders Jansson och Johan Wester in sitt första riktiga program. Då kallades programmet Jalla Jalla. Men när långfilmen Jalla! Jalla!, som är skriven och regisserad av Josef Fares, kom byttes programmets namn till HippHipp.

2003 på scen igen
Wester och Jansson arrangerade en live-version av TV-serien i oktober 2003. Man kalla den HippHipp – på riktigt (paw rihk-titt). Skådeplats den här gången var Olympen i Lund. Föreställningen blev en enorm publik framgång. Man fick förlänga spelperioden inte bra en gång utan två. Om än den senare var en något omarbetad version som även kom att spelas in för TV. Under våren 2005 sändes den på TV. Även den här scenföreställningen, av HippHipp – på riktigt (paw rihk-titt), kom att ges ut på DVD.

Återkommande sketcher
I programserien finns det återkommande sketcher som anagrammet, djur i hatt och dagens i-landsproblem, med flera. För de som tycker om den humor som Anders Jansson och Johan Wester skapar finns det en uppsjö av sketcher att titta på i sociala medier.