"Antalya, Turkey - May 6, 2011: iPad is on the Apple Macbook Pro. Youtube logo on iPad screen. Youtube is the largest video sharing website in the world."

"Antalya, Turkey - May 6, 2011: iPad is on the Apple Macbook Pro. Youtube logo on iPad screen. Youtube is the largest video sharing website in the world."

Det är inte alltid lätt att hålla tungan rätt i munnen, vilket ett flertal programledare och kända personer fått märka av. Att arbeta med television betyder inte att man inte är mer än människa och det är inte ovanligt att en och en annan felsägning slipper ut. Det svenska folket har gång på gång fått nöjet att roa sig framför nyheterna eller i en och en annan tv-show och Sverige bjuder på en hel del härliga bloopers. Även inspelningar till filmer kan innehålla en hel del bloopers. Om de inte gör filmen till de bättre så klipps dessa scener bort, för att ibland visas upp i slutet av filmen. Ordet bloopers kommer egentligen från det engelska språket, men ordet används idag i flera olika länder för att beskriva samma typ av situation, en felsägning eller ett misstag som skett under en inspelning eller direktsändning på tv eller radio. Söker man efter svenska bloopers är kanaler som Youtube den absolut bästa hemsidan att använda sig av.

Parodier i fokus 2017

På Youtube samlas inte bara musikvideos och låtar, utan Youtube är också källan till de mest humoristiska klippen och de roligaste parodierna. Idag kan man söka på det absolut mesta på sajten och för den som vill går det även att hitta fullständiga avsnitt av en favoritserie eller längre dokumentärer. Sedan Youtube grundades har utvecklingen av sajten varit mycket stor och idag använder sig majoriteten av alla människor av hemsidan för olika ändamål. Sidan gör det möjligt för företag och privatpersoner att lägga ut filmer på sig själva eller filmer som de själva skapat och de mest sedda klippen på Youtube 2017 bestod av en salig blandning av parodier på Melodifestivalen, Jag föder barn vloggen och den svenska versionen av sommarplågan Despacito. Svenska bloopers låg alltså inte i fokus, även om de fortfarande var några gamla godingar som man aktivt tittade på. Ett svensk program som har gjort stor succé är Solsidan och de allra flesta bloopers som sågs kom just från några av de program som sänts och spelats in.

Blå ihågkommen på rätt sätt

En enda felsägning kan leda till en livslång offentlighet, åtminstone om felsägningen har sagts i tv eller radio. Det är nog få som har glömt bort programledaren Eva Nazemso, som kräktes i en direktsändning av tv-programmet Nattliv. Tv-programmet spelades in under år 2008 och på den tiden var det många som följde showen, som gick ut på ett gissa rätt ord från en samling bokstäver. Att bli ihågkommen för en sådan händelse är sällan roligt, men med positiv inställning brukar de allra flesta programledare eller tv-hallåor lyckas leva vidare utan några specifika problem. För den som vill bli ihågkommen bland vänner på ett betydligt bättre sätt kan det vara kul att anordna fester med roliga tema vid specifika tillfällen. Varför inte se till så att det talas om just din nyårsfest flera år i efterhand eller att det var just du som hade best maskeradkläder för minnesvärda fester som ägde rum?