fake mustache, nose and eyeglasses on a blue surface

fake mustache, nose and eyeglasses on a blue surface

Det var inte länge sedan Ben Phillips jobbade i sin mammas skobutik och började göra videos på Vine på skoj. Nu har han lyckats tjäna mer än 2 000 pund per sekund på de korta videos han gör. Den unga komikern är 23 år och bor i Wales och det var i januari år 2014 som han bestämde sig för att han vill få hela världen att skratta. Redan i slutet av 2015 var det hela 4 miljarder som sett hans videos, och nu har han nästan 10 miljoner likes på Facebook.

Boken Sorry Bro!

Efter den stora framgången med videos bestämde sig Ben Phillips för att också ge ut en bok där han dokumenterar sina skämt och kommer med en hel del nytt material. Själv beskriver han det så här: ”Min bror lärde sig precis att läsa, så det gav mig idén att skriva en bok”. Hans bror är i 20-årsåldern och Phillips retar sin bror i många av sina videos. En stor del av hans skämt bygger på det engelska språket och man bör ha ganska goda kunskaper i engelska för att förstå dem, så även om Snapphanebyggdens Comedy Club har tre kända komker klara till vårens program kan det mycket väl hända att Ben Phillips inte är en av dem.

”You are all friends not fans…”

Så står det på Ben Phillips Facebook-sida. Han vill behålla ett nära förhållande till sina fans (eller vänner) och har hittills lyckats med det. Han har också mycket kontakt med sina följare på Twitter. Även om han tjänar rätt mycket pengar på sina Vines vill han ändå fortsätta med att göra det för att det är kul och för att vara rolig, inte bara för pengarna. Sitt jobb i sin mammas skobutik har han slutat med, men har via sina videos fått göra reklamer för BT, Nokia, Ford, Peugeot, och Comedy Central. Just nu har han 1,3 miljoner followers på Vine.