JonTron

JonTron, som egentligen heter Jonathan Jafari men som är mer känd som sitt internetpseudonym, är en komiker med en alldeles särskild inriktning, nämligen tv-spel och populärkultur. Han är framförallt känd för sin egen webbserie JonTronShow på Youtube, där han framförallt recenserar tv-spel och filmer i humoristiska, ofta sketchlika episoder. Jafari är också medskapare av webbserien Game Grumps, också den på Youtube, där han tillsammans med Arin Hanson spelade tv-spel samtidigt som de humoristiskt kommenterade händelserna. Dessutom har Jafari varit med och skapat underhållningsportalen NormalBoots, tillsammans med flera andra kända tv-spelsprofiler från Youtube. Hittills har JonTron fler än 2,8 miljoner prenumeranter på sin Youtube-kanal, och fler än 345 miljoner visningar.

Jon Jafari föddes och växte upp i Rancho Palos Verdes i Kalifornien, men bor numera i New York, där han också spelar in alla avsnitt till sin webbshow. Innan han blev känd under sin nuvarande pseudonym använde sig Jafari av namnet BirdmanXZ6, som bland annat var hans smeknamn då han skapade ett konto på Newgrounds år 2003. Han startade även ett Youtube-konto under samma namn, men det var inte förrän han grundade kanalen JonTronShow som hans grupp med fans började växa. Hans första uppladdningar på kanalen var en recension i två delar av Daikatana, ett spel till Nintendo 64. Förutom Jafaris säregna uttryckssätt och humor, är en annan karakteristisk del av hans videor hans parakit Jacques, som med hjälp av specialeffekter talar med robotröst och har röda, lysande ögon.game_grumps_logo

Serien Game Grumps startades år 2012, av Jafari och Arin Hanson, bättre känd som Egoraptor. Eftersom både Jafari och Hanson vid det laget hade en stor skara följare och fans, fick den nya showen snabbt stort genomslag. Jafari lämnade dock showen bara ett år senare, på grund av att arbetet med Game Grumps krockade med hans egen kanal, JonTronShow.

Om du själv vill starta en karriär som internetkomiker, kommer du att behöva en hel del utrustning, till exempel en kamera av bra kvalitet, en mikrofon, också den av bra kvalitet, samt en dator med någorlunda hög prestanda. Om du behöver ett snabblån för att kunna köpa all denna utrustning och komma igång med din verksamhet, kan du gå in på Snabbfinans.se, där du kan låna pengar snabbt och säkert.