Epic Rap Battles of History

Epic Rap Battles of History är en serie av komiska videoklipp som skapats på Youtube av Peter Shukoff och Lloyd Ahlquist, varav båda sannolikt är bättre kända under sina internetalias Nice Peter och EpicLLOYD. Serien går ut på att de i varje ”avsnitt” låter två personer, antingen verkliga ur historien eller kända från populärkulturen, tävla mot varandra genom att rappa. Varje avsnitt avslutas med de numera ikoniska meningarna ”Who won? Who’s next? You decide!”. Det meningarna syftar på är att det är tittarna som bestämmer vem som vann, och även vilka personer som kommer att rappa i nästa avsnitt, då Peter och Lloyd alltid väljer personerna från förslag från sina tittare. Kanalen med Epic Rap Battles of History hade i mars 2016 fler än 13,1 miljoner prenumeranter, vilket betydde att de var den 18:e kanalen med mest prenumeranter på Youtube. Totalt hade videorna på kanalen setts fler än 2,7 miljarder gånger.

Till en början arbetade Peter och Lloyd med en mycket liten budget, och de själva spelade alla roller i avsnitten. Efterhand som serien har blivit mer populär och känd har dock andra internetkändisar också medverkat som gästskådespelare i serien, till exempel Timothy DeLaGhetto, George Watsky, Jenna Marbles, Rhett och Link och Smosh. Även kändisar från ”traditionella” media har medverkat, till exempel Snoop Dogg, Weird Al Yankovic och komikerduon Keegan-Michael Key och Jordan Peele.Epic_Lloyd3

I juli 2013 fick singeln av deras avsnitt ”Barack Obama vs. Mitt Romney” en guldcertifiering av Recording Industry Association of America, den första av flera Epic Rap Battles of History som skulle få den certifieringen. Ytterligare nio singlar har sedan dess sålt guld enligt RIAA, bland annat ”Darth Vader vs. Adolf Hitler”, ”Albert Einstein vs. Stephen Hawking” och ”Steve Jobs vs. Bill Gates”.

Om du själv skulle vilja anordna din egen Epic Rap Battle of History, finns det ingen bättre plats att göra det än ute i din trädgård, där du har gott om naturligt ljus och gott om plats. Om du har en bra uppsättning med utemöbler har du dessutom plats för en stor publik, vilket varje föreställning ju måste ha. Du hittar utemöbler som passar för alla tillfällen på Buildor.se.