Jenna Marbles

Jenna Marbles, som egentligen heter Jenna Mourey, driver den kanal på Youtube som ligger på sjunde plats när det gäller antalet prenumeranter. Hennes kanal är också den största på Youtube som drivs av en kvinna, och i mars 2016 hade den över 15 miljoner prenumeranter.

Jenna Marbles föddes i Rochester i New York, men flyttade till Boston efter att hon tagit examen från Brighton High School år 2004. I Boston studerade hon vid Suffolk University och tog examen i psykologi, och senare vid Boston University, där hon tog en master i sportpsykologi och terapi. Hennes universitetsstudier är något som idag är ett ofta förekommande skämt i Jenna Marbles videor på sin kanal – hon driver med det faktum att hon trots att hon har en examen inte beter sig som en vuxen, och att hon inte har haft någon användning för sin examen.Jenna_Marbles_by_Gage_Skidmore_2

Efter sin examen genomgick Jenna Marbles en period då hon tog en rad olika och varierande jobb bara för att klara av att betala hyran. Bland annat skrev hon för magasinet Barstool Sports, och jobbade på ett solarium, liksom som bloggare och som bartender och gogodansare. År 2010 lade hon upp en video på nätet med titeln ”How To Trick People Into Thinking You’re Good Looking”. Denna film blev snabbt viral, och sågs över 5,3 miljoner gånger bara under den första veckan den låg uppe. Numera lägger Jenna Marbles upp en ny video på sin kanal varje vecka, på onsdagar, och har även gästat en rad andra stora kanaler, till exempel Epic Rap Battles of History.

Namnet ”Jenna Marbles” kommer från en av hennes hundar, en chihuahua som heter Mr. Marbles. Anledningen till att hon tog ett annat efternamn från första början berodde på att hennes mamma klagade på att det bara var Jennas videor som dök upp när man sökte på familjens efternamn. Eftersom mamman sökte jobb under perioden då Jenna lade upp sin första video, var hon orolig över att det skulle skrämma bort potentiella arbetsgivare.

Numera bor Jenna Marbles i Los Angeles tillsammans med Mr. Marbles, två andra hundar och hennes pojkvän. Om du också drömmer om att flytta till Los Angeles och satsa på en Youtube-karriär, men behöver pengar till flytten och till inspelningsutrustning, Advisa.se.