Kolla stand-up på internet

Tack vare internet så behöver man inte längre se allting som man vill live! Det finns många sajter som tillåter att man streamar de showerna man vill se. En del tar betalt för den här tjänsten, medan andra erbjuder gratistjänst. I det sistnämnda alternativet så kan det dock handla om att man kanske får se reklam eller något, men det kanske man kan stå ut med. Det är dock några saker som skiljer sig när man kollar på en dator om man jämför med att titta på stand-up i verkligheten. Här kommer några saker som man kan tänka på för att förbättra sin upplevelse om man gillar att streama komedi på nätet.

Tänk på att skydda ögon och hud

Det är inte många som tänker på det, men datorn ger ifrån sig ett särskilt ljus och flimmer vilket kan skada både ögon och hud. För att skydda ögonen kan man skaffa sig ett par snygga läsglasögon om man inte redan har det, och för att skydda huden så bör man alltid ha en hudkräm med solskyddsfaktor i. Om man inte vidtar dessa åtgärder så finns det en risk att man får problem senare. De här problemen yttrar sig inte direkt efter att man kollat på en datorskärm i någon timme, utan de kan visa sig upp till 10 år efteråt. Självklart är det synen som försämras, och om det går långsamt över en lång tid så kanske man inte själv lägger märke till det. Genom att skaffa glasögon så kan man undvika dessa problem, och se till att man har kvar sin skarpa syn längre. För kvinnor som använder smink behövs det sällan tänkas på solskyddskräm då sminket vanligtvis innehåller det. Men om man inte sminkar sig så bör man använda solskyddskräm varje dag. Det här är något som man kan tänka på även om man inte sitter vid datorn eftersom solen är väldigt stark, och även om man inte solar så kan solens strålar skada huden.

Skaffa rätt utrustning

När det kommer till att uppleva stand-up i sitt eget hem så kan det ge en bättre upplevelse om man har bra utrustning, det vill säga en dator med bra och passande storlek på skärm och en ljudanläggning som matchar storleken på rummet. Det finns förmodligen inget tråkigare än att sitta och titta på en show men inte riktigt kunna höra vad de säger. Och som grädden på moset så kanske man inte heller kan se bilderna och personerna ordentligt. Så ska man se sådana saker på sin dator så kan man lika gärna investera i bra grejer och se till att man därmed får de bästa förutsättningarna för goda skratt. Sedan handlar resten om komikerns jobb!